Eco Village 2018

 

Barbell Smoothie Bar

Pripravujeme pre pracujúcich ľudí čerstvé ovocné a zeleninové nápoje už takmer 2 roky. Teší nás, že je tu tak veľa ľudí, ktorí sa zaujímajú o svoje zdravie a preto v súčastnosti rozširujeme naše aktivity o rozvoz smoothies do firiem pre zamestnancov v Bratislave ako benefit.

 

www.barbell.sk
www.facebook.com/barbellsmoothiebar

 


Ekologická domácnosť

Ekologická domácnosť - eshop & blog -  váš domov bez zbytočných chemikálií. V našej ponuke nájdete iba produkty, ktoré sú v čo najvyššej možnej miere prírodné a ohľaduplné k životnému prostrediu. Ekodrogéria, prírodná kozmetika, osobná hygiena, detská a materská starostlivosť, aromaterapia, domov bez obalu (tašky, sieťovky, vrecká, fľaše). Chráňte s nami svoje zdravie a životné prostredie!

PS: Blog "Domov je tam, kde je eko" o tom, ako žiť zdravšie bez zbytočných chemikálií v našich domovoch, praktické informácie, rady, zaujímavé články a tipy na produkty už čoskoro na stránke www.ekodomov.sk :)

www.ekologickadomacnost.sk


FantastiCo

"Milujeme príbehy. Ten o Bratislavských rožkoch je skutočne fantastický. Začal sa koncom 16. storočia, keď sa objavili prvé záznamy z vtedajšieho Pressburgu, o predaji pečiva, plneného makom alebo orechami. Prvá zmienka o Bratislavskom rožku pochádza z roku 1876, keď mestské noviny priniesli článok o vynikajúcich „rožtekoch“. Avšak už v roku 1785 ich podľa cechu predávalo pekárstvo U Scheuermanna pri Hlavnom námestí v Bratislave. Z tohto obdobia pochádza aj dodnes zachovaná receptúra na ich prípravu. Receptúra cesta musí obsahovať najmenej 30% tuku, alebo masla, na množstvo múky. Náplň môže byť len maková, alebo orechová a musí jej byť minimálne 40% z hmotnosti výrobku. Rožok s makovou náplňou má mať tvar podkovičky a s rožok orechovou náplňou tvar písmena „C”. Povrch rožkov musí byť lesklý a mramorovaný. Bratislavský rožok sa musí vyrábať bez chemických prípravkov a ručne. Makový či orechový rožok je pre Bratislavu typickou pochúťkou, tak ako sú Sacherova torta pre Viedeň alebo Šomló halušky pre Budapešť. Vo FantastiCo pečieme Bratislavské rožky tradične, poctivo, s láskou a radosťou. Príbeh, ktorý sa začal tak dávno, dnes pokračuje pri rannej káve, obednom dezerte, alebo pri večernom maškrtení. Sme hrdí, že možeme byť, spolu s Vami, jeho súčasťou."

www.fantastico.biz


MAGULA

Úcta k tradícii, žvot v generáciach, spoluúčasť na zázraku stvorenia a viera v budúcnosť našej krásnej planéty, to sú hodnoty, ktoré ovplyvňujú náš každodenný život.

Preto sme nadviazali na rodinnú tradíciu z roku 1931, preto v našom rodinnom vinárstve spolupracujú tri generácie apreto pestujeme vinič a ďálšie plodiny bez použitia herbicídov, pesticídov a systémových chemických prípravkov. Veríme, že hrozno samo vydá zo seba to najlepšie, my mu poskytujeme iba pokoj a čas, abyvo víne mohlo naplno prejaviť odrodové charakteristiky a jedinečný terroir Ružovej a Vlčej doliny. Snažíme sa o rovnováhu, harmóniu a autentickosť, ktoré možno nájsť aj v našich vínach.


Purista

Purista sú mladí nadšenci, ktorí sa už dávno rozhodli, že ich koláčiky budú skvelé a lahodné, ale netradičné. Nepoužívajú biely cukor ani klasickú pšeničnú múku. V ponuke Puristu nájdete tradičné cheesecake-y, krémové tarty ale aj vegánske či RAW koláčiky. Cheesecake-y pripravujú výhradne zo syra Philadelphia, podľa pôvodnej americkej receptúry. Mnohé ich fajnové dezerty sú bezlepkové alebo bezlaktózové, pritom by ste na to ani neprišli J Určite od nich ochutnajte Original NY Cheesecake alebo vegánsky Malinovo-čokoládový tart.

www.purista.sk


SPROUT ME

Zdravé stravovanie sa pre mňa stalo najprv nutnosťou, no vzápätí sa premenilo na vášeň. Zistila som totiž, že zdravé nie je nutne nudné a dokáže byť dokonca veľmi chutné. Možno lepšie ako čokoľvek na čo som bola zvyknutá predtým. Do toho akosi samé prišli aj klíčky. Ktoré sú nielen chutné, ale aj zábavné a ich pestovanie prináša kopec radosti. Preto som sa pred tromi rokmi rozhodla priniesť šťastie v podobe malých zelených rastliniek, ktoré sa zrodia v pohodlí každého domova aj ostatným ľuďom. Dnes si moje nakličovacie nádoby a širokú škálu semienok môžete zakúpiť na www.sproutme.sk alebo môžete klíčky spolu so mnou stretnúť na mnohých potravinových trhoch alebo festivaloch zdravého jedla.

www.sproutme.sk


URBAN COFFE

Urban coffee je jedna z prvých kaviarní v Bratislave, v ktorej sa káva praží priamo v priestoroch kaviarne. Sídlo prvej prevádzky sa nachádza práve v bude BBC 1 Plus na Plynárenskej ulici v Bratislave. Koncom minulého roka sme otvorili druhú kaviareň v Panorama City na Landererovej ulici. V našej ponuke nájdete približne 30 druhov plantážnych káv z celého sveta, ktoré pražíme priamo v kaviarňach. V našom stánku na Eco Village budete môcť ochutnať dve výberové kávy a zakúpiť si kávy z rôznych kútov sveta. V ponuke budeme mať aj ECO take away poháre na kávu, čaj alebo iné nápoje.

www.facebook.com/URBAN-Coffee-Bratislava-1568212893391225/?pnref=lhc


DSC_8094.jpg

REGAL BURGER

Ich mäso: Veľmi dobre vedia, že kvalitný burger je hlavne o mäse. To ich pochádza zo slovenskej farmy, kde chovajú hovädzí dobytok na otvorených lúkach počas celého roka. Pretože šťastný býk = skvelý burger. Mäso neobsahuje žiadne antibiotiká, či rastové hormóny, chemické zmäkčovadlá alebo iné prímesy. Je to kvalitná, 100% hovädzina z mladých býčkov a preto k nej pristupujú s citom a rešpektom, ktorý si zaslúži.

Ich pečivo: Ich žemľa je čerstvá, chrumkavá a trošku sladká. Žiadne kupované polotovary. Žemle pečie dvorný pekár podľa tajnej receptúry – nie raz, ale hneď dvakrát denne! A pretože myslia na všetkých, ktorým príroda nenadelila schopnosť spracovať lepok, tak okrem famóznej brioškovej maslovej žemle ponúkakú aj bezlepkové žemličky pre celiatikov.

Ich obloha: Všetka  zelenina je vždy čerstvá a starostlivo vyberaná. Syr priamo z Holandska.

11947691_988713611149655_1976239466836242990_n.jpg

TRHANCE JAK PÁRANCE

 

na Eco Village si môžeš pochutiť na ručne trhanej cestovine - párancoch. Stačí si len vybrať, podľa chuti.

S tvarohom, orechmi, makom, s pečenými zemiakmi (smotana + slaninka), s opraženou strúhankou a marhuľovým džemom. MŇAM! 

IMG_20160407_125308.jpg

RAW REŠTAURÁCIA BEMBA

V roku 2011 otvorili Zuzka s Robom v Bratislave prvú rawfood reštauráciu na Slovensku s prozaickým názvom Raw Reštaurácia Bemba. Ku svojim zákazníkom pristupujú rovnako ako s sebe, ponúkajú im zdravé nápoje a jedlá ako polievky, šaláty, hlavné jedlá a samozrejme i dezerty, ktoré sú plne vitamínov a enzýmov. Všetky ponúkané jedlá sú čisto rastlinného pôvodu, bezmliečne, bezlepkové, bez sóje, mäsa, vajec či cukru vďaka čomu sú vhodné aj pre alergikov. Keďže sa mnohí zákazníci viac a viac zaujímajú o raw stravu, Zuzka s Robom organizujú mnohé workshopy, kurzy a podobné akcie, na ktorých približujú ľuďom svoj životný štýl a ukazujú ľudom cestu, ako sa dá v dnešnom konzumnom svete stravovať zdravšie. Raw Restauracia Bemba sa na vás už teraz teší.

dulcia1.jpg

DULCIA natural

Lucke Klebercovej sa darí úspešne oživovať vymierajúcu tradíciu slovenského bylinkárstva a mastičkárstva. Pod značkou DULCIA natural vyrába 100% prírodnú slovenskú kozmetiku. Tradičné rodinné receptúry po mame a starej mame z Horehronia inovuje a neustále dopĺňa o najnovšie trendy z oblasti prírodnej kozmetiky. V zmysle ideí Slow Cosmetics sú krémy Dulcia robené ručne. Tak je výroba šetrná a zároveň maximálne využitá liečivá schopnosť prírodných látok bez ich tepelného znehodnotenia. Mantrou značky je ponúknuť účinnú, poctivú, živú prírodnú kozmetiku na báze bylinných extraktov a čistých esenciálnych olejov, ktoré sú spracované šetrne a bez chemických aditív. 

Vymeňte plastové vrecká za plátené (10).png

NutsUP

Slovenská značka orechových masiel, ktorá vznikla v roku 2017. Ich filozofiou je ponúkať čisté a chutné orechové maslá, bez zbytočných konzervačných látok, ktoré potraviny znehodnocujú. Orechy sú totiž funkčné potraviny a NutsUP chcú, aby skutočne fungovali. Maslá dodávajú energiu a sú výbornou a najmä zdravou sladkosťou. Vedú podnikanie ekologicky zodpovedne, a preto maslá balia do sklenených pohárov. Nielenže udržia lepšiu kvalitu masiel, no sú recyklovateľné a upcyklovateľné. Ich poháre od masiel sú navyše vratné, a teda ak zákazníci chcú, môžu pohár vrátiť výmenou za 5% zľavu na ďalší nákup. Takýmto spôsobom sa snažia znižovať množstvo vyprodukovaného odpadu a chrániť tak našu krásnu zem. 

Pivovar Garáž

1. Lamačský remeselný pivovar Garáž je pravý kočovný pivovar. Garáž sa špecializuje na vrchne kvasené pivá.

Trdelník vždy čerstvý

 

Malá poctivá rodinná firma .Trdelníky vyrábajú podľa vlastnej receptúry z kvalitných domácich surovín. V ponuke majú: orechový, škoricový, vanilkový, kakaový a kokosový.